Обемни букви и кутии

Обемните букви са едни от най – интересните и атрактивни реклами. Те представляват триизмерни графични елементи, подходящи са за всякакъв тип обекти – търговски сгради, хотели, офиси, заведения, магазини, аптеки и още много други. Обемните букви могат да бъдат светещи и несветещи. Могат да бъдат изработени от различни материали като алуминий, неръждаема стомана – INOX, PVC, плексиглас.

Обемните светещи реклами могат да се произведат с отворени или затворени лица вътрешно осветени или затворени букви със задно (контражурно) светене.

За изработването на обемните елементи се използва листов материал, който се изрязва посредством CNC рутер. Това е специализирана машина за прецизно изрязване. Обемните светещи реклами са за предпочитане поради тяхната атрактивност и способност да предпазват осветлението вътре в тях.

Защо обемни букви?

  • Защото са ефектни и атрактивни реклами
  • Издръжливи са на атмосферни условия
  • Дълъг живот
  • Придават имидж на бранда

ЮАРИ Дизайн разполага с екип от специалисти с опит което позволява изпълнението на проекти с нестандартен и сложен дизайн. Дългогодишният ни опит ни дава възможност да дадем най-добрия съвет на клиента при избора на материал за направата на обемните букви съобразен с приложението им – за външна или вътрешна употреба, разстояние на гледане, място на монтиране, интериор или екстериор и др.

Видове обемни букви

Обемни букви от плексиглас

Материалът плексиглас, известен още под името акрил е предпочитан при изработването на елегантни, естетически издържани и представителни реклами. Той е устойчив на атмосферни условия и позволява изработването както на по-големи, така и на по-фини детайли. При загряване над 100°C става пластичен и се поддава на формоване. Лесно се обработва с рутерни и лазерни машини. Плексигласът намира много широко приложение в рекламната индустрия.

Обемните букви от плексиглас могат да се изработят с дебелина до 30 мм. При тях максималният размер е хубаво да не е по-голям от 70-80 см.

При обемните светещи реклами плексигласът се използва за лице на буквите. В зависимост от желания ефект страниците могат също да бъдат от плексиглас, като по този начин ще светят и те.

Плексигласът, който използваме притежава сертификат за високо качество.

Обемни букви от алуминий

Обемните букви от алуминий се изработват предимно за по-големи реклами. Поради тяхната изключителна здравина и устойчивост на атмосферни условия са подходящи за покривни и труднодостъпни места с по-голяма височина. За осветление при тях може да се ползва неонови тръби или светодиодни модули.

Обемните светещи букви от алуминий могат за бъдат с отворено или затворено лице и вътрешно осветление с LED модули или неон. В случаите когато са с отворено лице осветяването им се изработва от неонови тръби, които са монтирани вътре в буквите.

Лицето на алуминиевите букви може да е от плексиглас или  винил. За препоръчване е то да е от плексигласът поради неговата значително по-голяма издръжливост и дълъг живот.

Задно осветяване

Буквите със задно светене са изключително атрактивни. Подходящи са както за вътрешно, така и за външно приложение. Монтажът им се извършва посредством дистанционери на разстояние от основата. Така падащата назад светлина се разпръсква и свети като ореол зад обемния надпис.

Обемните букви със задно светене се използват предимно в заведения, магазини, банки, офиси, административни сгради и др.

Защо обемни букви със задно светене?

  • Защото са силно забележими
  • Много атрактивни и престижни
  • Придават вид на надежден партньор
  • Многофункционално приложение
  • Подходящи за букви и елементи с размери до 60 см

Обемни букви от инокс

Иноксът е материал, който е изключително издръжлив на атмосферни влияния и UV лъчи. Той се използва често за луксозни имиджови реклами, тотеми.

табели и табелки в жилищни блокове, офис сгради. От инокс се изработват луксозни обемни реклами с по-големи размери, както и тотеми пред сгради.