Видове материали

В нашата работа използваме различни видове материали. За наше и Ваше улеснение предлагаме описание на част от тях.

Видове фолиa:

Мономерно (обикновено) PVC фолио

Универсално самозалепващо плотерно фолио за краткосрочна и средносрочна външна употреба. Изрязване на букви, декорации, маркировки, надписи. Голямо разнообразие от цветове даващи неограничени възможности за дизайн.

Полимерно PVC фолио

За повърхности с леки кривини. Подходящо за графики на превозни средства, несветещи табели, знаци, прозорци и др. За приложения изискващи средносрочна трайност на открито и закрито.

Каст (автомобилно) PVC фолио

За повърхности със сложни 3D кривини. Подходящо за графики на превозни средства със сложни 3D кривини, несветещи табели, знаци, прозорци и др. За приложения изискващи високо качество и дълъг срок на експлоатация на открито и закрито. Цветовете може да видите тук:

Транслуценно фолио

вътрешно осветени реклами от плексиглас, стъкло и банерни материали. Сатенената повърхност спира нежелани отражения. Цветовете може да видите тук:

Транспарентно PVC фолио

Използва се за вътрешно осветени знаци, графика върху витражи и тониране на прозрачни повърхности – стъкло, плексиглас (PMMA), PET и др. Цветовете може да видите тук:

Разпенено PVC/ FOREX

Екструдирани плоскости с твърда повърхност и сърцевина от разпенено ПВЦ. Устойчиви на атмосферни въздействия, корозия и химикали. Използват се за рекламни и информационни елементи, POS/POP дисплеи, структурни апликации, 3D ефекти. Лесен за обработка материал подлежащ на огъване и изработване на рекламни елементи с нестандартни форми. Възможност за директен печат върху материала.

Плексиглас

Представлява твърд термопластичен материал популярен под името „плексиглас“. Може да бъде прозрачен или опал. Използва се за изработка на рекламно информационни елементи – рекламни табели, обемни букви, рафтове, кутии, поставки, реклами с LED осветление, вътрешно оформление на магазини, жилища, офис. Много ефектен вариант е директния печат върху материала.

Алуминиев композитен панел

Образуван е от слепването на два алуминиеви листа с полиетиленова или полипропиленова сърцевина. Те са по-леки в сравнение със същата дебелина чист алуминиев лист, но със същата здравина и издръжливост на алуминиевият лист. Алуминият като материал има следните качества: лекота спрямо други метали със същата дебелина, устоичивост на корозия, UV лъчи, устоичиви на горене, висока пропорция на издръжливост и тегло. В съчетание на два алуминиеви листа и ядро от пластмаса се получава „сандвич“ плоскост която е значително по здрава от елементите съставящи я поотделно. Устойчив на корозия вследствие на атмосферни влияния, устойчив на UV лъчи, не оксидира В рекламната сфера се използва за табели, знаци, кутии, гърбове на обемни букви, тотеми, обшивки на колони, навеси. Възможност за директен печат върху материала.